Allerede utenfor komfortsonen!

Vi har hatt én forelesning, en introduksjonsforelesning, og dette faget har allerede klart å dytte meg ut av komfortsonen. Vi fikk beskjed om at vi skulle lage en «om meg» video, som skulle publiseres på bloggen. Jeg kunne knapt tro det jeg hørte, dette er noe jeg absolutt ikke hadde lyst til å gjennomføre. Holder det ikke med en om meg side med tekst liksom? Men det var tydeligvis ikke nok, her skulle det lages video.

Hadde vi fått en liknende oppgave for noen år siden, på videregående for eksempel, hadde jeg ikke gjennomført det. Jeg hadde heller funnet på en dum grunn som selvfølgelig ikke var sann om hvorfor jeg ikke fikk gjort det, og heller tatt en anmerkning om det var konsekvensen av å ikke gjøre det. Jeg har tatt 3-4 selfies i hele mitt liv, og det gjør vondt i magen hver gang. Jeg hater å ta bilder av meg selv, eller bare å se bilder av meg selv, og film er ikke noe bedre. Frontkamera på den forrige mobilen min støvet igjen, og det gjorde meg absolutt ingenting!

Men her var det ingen bønn, jeg har da ikke valgt dette faget for at jeg skal gli lett gjennom, jeg vet jo at det er krevende og at man må ut av komfortsonen noen ganger. Det knøt seg også skikkelig i magen når vi fikk beskjed om at vi skulle øve på dette mens vi var på skolen, og med alle de andre rundt oss… Vi skulle lage noen korte filmer med mobilen mens vi satt i klasserommet, med andre ord måtte frontkamera på mobilen i aksjon med folk jeg ikke kjenner rundt meg på alle kanter, ikke noe jeg liker det heller akkurat… Men jeg kom meg gjennom det også, og jeg lever jo enda! Jeg har ikke sett på noen av filmene, men de ligger på mobilen enda.

Selve filmen til bloggen ble spilt inn på fredag, og jeg gruet meg hele dagen til å gjøre det. Til slutt måtte jeg bare få det overstått slik at jeg kunne tenke på noe annet igjen. Det var deilig å bare bli ferdig med det, særlig da jeg måtte gjøre opptaket to ganger fordi tungen krøllet seg helt på slutten den første gangen. Da hadde jeg svært lite lyst til å begynne på nytt men det måtte gjøres det også. Selv om jeg ikke er komfortabel med resultatet fikk jeg nå lastet den opp her på bloggen noen timer senere, dere finner den på «om meg» siden. Nå er det bare deilig å være ferdig med det, så prøver jeg å ikke tenke på det lenger.

Selv om jeg ikke liker å gå ut av komfortsonen, naturligvis, regner jeg med at dette bare var første av flere ganger dette semesteret. Jeg håper vi slipper å lage så mange flere filmer, det vet jeg ikke om jeg orker, men jeg kjenner at jeg uansett gleder meg til å se hva slags utfordringer som venter! Jeg, og sikkert flere med meg, må nok ut av komfortsonen senere også, men jeg gleder meg på en merkelig måte til det også!

– Kim-André Kristiansen

0 Shares

6 tanker om “Allerede utenfor komfortsonen!

 1. Takk for at du deler erfaringen din 🙂 Det er nok mange som kjenner det på samme måte og en slik fortelling kan bidra til å gjøre det litt lettere for noen av dem som er utsatt for det samme som deg .
  Så ser jeg jo allerede at du skriver bra da, og det er jo et godt utgangspunkt for å utvikle bloggen.
  Vi ses i morgen.
  Hilsen fra Arne

  1. Takk for tilbakemelding, hyggelig å høre 🙂 Gleder meg til fortsettelsen av dette kurset!
   – Kim-André

  1. Takk for tilbakemeldingen! Hyggelig at du gleder deg til å lese mer, jeg gleder meg også til fortsettelsen 🙂
   – Kim-André

 2. Synes du er flinke eg, Kim-Andrè. Du kommer deg gjennom det, selv om du ikke er så fornøyd med selve oppgaven/ene. Når du ikke liker å bli tatt bilde av, eller å bli filmet, så var dette veldig bra gjort, synes eg. Klapp på skulderen til deg. 🙂
  Så er du jo kjempe flinke til å skrive innlegg å slikt også da. 🙂
  Blir spennende å følge deg videre. 🙂
  Stå på, å lykke til. 🙂

  1. Hei! Man kan ikke alltid være like fornøyd med alle oppgavene, det går opp og ned for alle studentene og det kommer helt sikkert mye bedre oppgaver for meg også. Så hyggelig at du har lyst til å følge meg videre 🙂
   – Kim-André

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *