Drømmejobben

Drømmejobben. Det er et ord vi har hørt mange ganger, og vi har vel alle tenkt over hva som egentlig er drømmejobben for en selv. Opp gjennom barndommen vil jeg tro det er mange som har hatt flere forskjellige drømmejobber, mens andre kanskje har hatt en drøm hele livet. Da er det vel ekstra kult om man faktisk får realisert den drømmen også, og ender opp med den perfekte jobben. Jeg er en av de som har hatt flere forskjellige drømmejobber.

Det startet med at jeg ville bli pilot. Interessen for fly har jeg alltid hatt, den må være medfødt, og jeg lever i den tro at det ikke er tilfeldig at jeg liker fly. Jeg har en far som er utdannet flymekaniker og som mange år jobbet i SAS på Fornebu, så noe kommer nok derfra. Men jeg har senere også sett på klokkeslettet jeg er født. Jeg kom til verden klokken 07.47. Mange av dere lurer sikkert på hvorfor dette kan ha noe med min flyinteresse å gjøre, og det skal jeg prøve å fortelle dere. Verdens største passasjerfly på den tiden jeg ble født var nemlig Boeing 747, et ikonisk fly på så mange måter, og særlig lett å kjenne igjen med sin halve andre passasjeretasje. Kanskje er det mer mellom himmel og jord enn vi tror! Jeg sliter i hvert fall med å tro at det bare er helt tilfeldig.

Boeing 747-400 på Gardermoen sist sommer
Foto: Meg selv

Drømmen om å bli pilot har senere forandret seg, og på ungdomsskolen var det en helt annen drøm jeg hadde. Da var det «mann i dress med eget kontor» som var den store drømmen. Akkurat hva jeg skulle gjøre på det kontoret var ikke så viktig, bare jeg kunne gå i dress på jobb. Denne drømmen er ikke like konkret som drømmen om å bli pilot, men det å bli pilot var likevel nå utelukket. Tiden gikk og etter hvert som jeg forflyttet meg over på videregående endret også drømmene seg igjen. Og nå endret de seg ofte. Det kunne være en ny drømmejobb hver måned, og jeg var en periode veldig usikker på hva jeg faktisk skulle finne på når jeg var ferdig med videregående og hadde generell studiekompetanse i boks. Det var perioder der jeg var fast bestemt på at flygeleder, det var jobben! Like bestemt var jeg i andre perioder på at det var advokat som var tingen, og andre ganger igjen var det kaptein på et skip jeg skulle bli.

Selv om jeg ofte har drømt om jobber som ikke har noe med fly å gjøre har alltid den interessen vært der, og den har stadig blitt utviklet etter hvert som jeg har fått lappen og fått låne mammas kamera med meg på tur til Gardermoen. Alle de gangene jeg har drømt om å jobbe med noe annet enn fly har jeg alltid hatt i tankene at da blir det en fin hobby og kunne ta bilder av fly når jeg ikke jobber.

Studiene

Tross i alle mine drømmer endte jeg altså opp med å studere markedsføring her i Oslo. Hvor i alle dager kom nå det fra da? Det er et spørsmål jeg har stilt meg selv noen ganger de siste årene, og egentlig ikke finner helt svaret på selv. For selv om jeg absolutt synes markedsføring er interessant er det flere ganger jeg har angret skikkelig på akkurat det valget jeg tok der når jeg søkte studie. Jeg merker den dag i dag at jeg nok ikke hadde tatt det samme valget en gang til, men det trenger ikke nødvendigvis å bety at det var et dårlig valg!

Skulle jeg søkt studie i dag merker jeg at drømmen om å være kaptein på et skip og oppleve alle de fine, og noen dårlige, dager på havet fremdeles er der, samtidig som interessen for fly bare blir større og større. Skulle jeg søkt studie i dag hadde jeg nok ikke havnet på det som het Markedshøyskolen den gang jeg søkte, i dag Høyskolen Kristiania. Samtidig er det ikke lett, selv for meg, å si hvor jeg faktisk hadde havnet. Flere ganger etter jeg startet her har jeg vært inne å sett på nautikk-studiet i Ålesund, og tenkt at det er der jeg burde gått, kanskje jeg skal søke meg dit etter jeg er ferdig med bacheloren her.

Men med årene kjenner jeg at jeg blir stadig mer lei av å gå på skole og studere, og egentlig bare har lyst til å komme i gang med arbeidslivet. Ikke nødvendigvis fordi jeg har valgt feil og endt opp med kjedelige og uinteressante studier, absolutt ikke, men jeg vil komme i gang med en jobb, tjene mine egne penger som jeg kan leve av, et eget sted å bo og en grei bil. Så etter denne bacheloren skal nok ikke jeg studere mer, jeg vil heller skaffe meg en jobb jeg kan leve av, og med.

Så hva er det egentlig jeg skal jobbe med da?

Dette er noe jeg har tenkt veldig mye på den siste måneden spesielt, og det gnager i hodet mitt egentlig hele tiden. Jeg har kommet frem til at akkurat nå er det interessen for fly og flyplasser som er så stor at det er det jeg kunne tenke meg å jobbe med. Akkurat nå er det det som er drømmejobben. Jeg kunne derfor tenke meg en jobb enten på Oslo Lufthavn, Gardermoen, der jeg jobber med flyplassen og driften av denne på en måte, eller en jobb et annet sted i Avinor, og der jobbe med flyplasser eller opp mot flyselskaper. Jeg vet egentlig ikke så konkret hva jeg vil jobbe med her heller, men det er når det er fly involvert at jeg glemmer helt hvor mye klokka faktisk er og tiden bare flyr avsted. Jeg elsker i hvert fall å høre at det går bra på Norges hovedflyplass, og det å kunne være med å bidra til dette virker fristende!

Den perfekte utsikten fra kontoret
Foto: Avinor AS

Jeg kunne også jobbet i et flyselskap og med noe av driften der, men akkurat nå virker det kanskje enda mer interessant å jobbe med selve flyplassen, og heller være knyttet til den på en måte heller enn ett flyselskap. Jeg drømmer om et kontor på Gardermoen, gjerne der man kan se fly utenfor vinduet.

– Kim-André

17 Shares

6 tanker om “Drømmejobben

 1. Dette innlegget likte eg. 🙂
  Alle drømmer kan forandre seg med tiden, om det er med jobb eller ikke… 🙂

  Mange av di fly bildene du har tatt, så eg har sett er helt fantastiske, synes det er merkelig at det går an å ta så bra bilder av et fly, som for eksempel er på vei opp i lufta. 🙂
  Å enda flere fine fly bilder fra deg kommer eg nok til å få se tenke eg. 🙂

  Eg så ikke har brydd meg noe særlig om fly før, har faktisk vært å sett på bildene dine opp til flere ganger inni mellom, ikke vet eg helt hva så har skjedd. 🙂

  1. Hyggelig å høre at du like flybildene mine, Janne! 🙂 Det er fasinerende hvordan disse flyene faktisk kommer seg opp i luften, og det er faktisk ikke så vanskelig å ta bilde av de som man skulle tro 🙂

   – Kim-André

 2. kjempe fint innlegg! Jeg tror du er inne på noe nå…. Veien blir til mens man går vet du…! Og, ja, det er nok mye mer mellom himmel og jord enn vi skjønner! 🙂 🙂

  1. Håper det åpenbarer seg en vei etter hvert som man går ja, det hadde vært fint på den måten 🙂

   – Kim-André

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *