Hvilket problem er det JEG vil bidra til å løse?

Når vi fikk i oppgave fra Karl Philip å beskrive et problem vi ønsker å løse begynner naturligvis tankene å surre med en gang. Det er mange problemer der ute, og jeg vet fra tidligere at jeg kan irritere meg over så mangt og tenkte at det må være mange problemer jeg kunne tenke meg å løse. Hvor mange tror dere jeg kom på når jeg tenkte akkurat dette da? Jepp, helt riktig. 0. Null. Selv om jeg vet at det er en hel masse ting jeg irriterer meg over kom jeg ikke på noe, og tenkte at jeg bare måtte ta tiden til hjelp før jeg skulle skrive dette innlegget.

Når jeg nå har fått tenkt meg litt om er det selvfølgelig mange problemer. Store problemer som sult, fattigdom, krig og global oppvarming har blitt nevnt av mange i slike innlegg, nå også av meg. Men vi er ikke på det nivået enda, i hvert fall ikke jeg. Mindre problemer som at folk står til venstre i rulletrapper selv om det står skiltet at man skal stå til høyre og gå til venstre er også noe som meg jevne mellomrom irriterer meg. En annen ting som til stadighet irriterer meg, ja faktisk ganske ofte, er røykere. En ting er hva de gjør med seg og sin kropp, vi vet alle hvor skadelig det er å røyke, og jeg kommer selv aldri til å prøve det. En annen ting er at de skal røyke over alt. Man kan jo ikke unngå å bli passiv røyker under en tur til byen. De går og røyker, de står utenfor butikker, de står på gatehjørner, ja det føles som de er over alt hele tiden. Men jeg vil jo ikke røyke, jeg hater det. Jeg hater lukten, at jeg skal være nødt til å puste inn den røyken bare fordi de skal røyke over alt, også på offentlig plass. Også har vi alt søppelet da. De kaster jo bare sneipene rett ned på bakken, som om det liksom er der det hører til, der det kommer fra og der det skal ende. Hadde jeg fått bestemme hadde nok røykerne ligget tynt an, i hvert fall i det offentlige rom.

Det skulle altså være nok av problemer å velge mellom, bare jeg fikk tenkt meg litt om. Da har jeg enda ikke nevnt problemer som kreft og andre sykdommer som rammer vilkårlig og ellers er helt meningsløse. Jeg har likevel valgt å fokusere på noe helt annet, da det er mange av disse problemene jeg ikke har kvalifikasjoner til å være med å løse. Jeg får heller heie fra sidelinjen.

Jeg ønsker at alt skal gå på skinner, eller vinger da

Som jeg skrev om i det forrige innlegget, «Drømmejobben», kunne jeg godt tenke meg å jobbe på en flyplass, og da helst på Norges aller største. På en slik arbeidsplass er det selvfølgelig også veldig mange forskjellige oppgaver som må løses, og jeg kan ikke være med på alt, men det er helt sikkert flere ting jeg kunne gjort der også. Ettersom det i det siste har gått opp for meg at jeg virkelig lever og ånder for fly, og at det er svært lite, om noe, som fascinerer meg like mye som fly, har jeg også innsett at det er der jeg må havne. Men hvilket problem er det egentlig jeg kan være med å løse der da?

For de fleste av oss går turen gjennom flyplassen uten problemer, i hvert fall har jeg aldri opplevd problemer. Det er sikkert mange av dere som har opplevd problemer, og hva er vel mer irriterende enn at flyet blir forsinket? For meg er jo svaret naturligvis at det er mange ting som er veldig mye mer irriterende enn et forsinket fly, jeg elsker jo flyplasser og en forsinkelse betyr jo bare at jeg får enda bedre tid til å se på forskjellige fly. Men jeg må jo innse at dette faktisk er et problem. Et forsinket fly kan bety at man ikke rekker neste fly om man skal bytte fly for å fly videre på en annen flyplass, eller det kan bety at man ikke rekker andre ting.

En av Norwegians Dreamlinere viser oss hvor bredt vingespennet faktisk er
Foto: Meg selv

Hvis jeg kan være med å løse et problem for andre ved å gjøre mitt for at flyene går i rute må vel det være perfekt. Jeg kan på den måten bidra til å løse det som for mange er et problem, når det først inntreffer, samtidig som jeg får jobbe med noe av det jeg liker aller best her i denne verden. Etter mye tenking frem og tilbake må det være dette problemet jeg vil være med  løse. Selv om det kan virke som det ikke har noe med det jeg studerer nå å gjøre vil jeg ikke se så mørkt på det. Man vet aldri hva man kan ta med seg videre, og det er jo faktisk først nå jeg har kommet frem til at det er akkurat dette jeg kunne tenke meg å drive med.

– Kim-André

16 Shares

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *