Hei som tiden flyr!

I august i fjor skrev jeg at jeg skulle fortsette å bruke bloggen, men ikke ha det samme fokuset på digital markedsføring som jeg hadde hatt tidligere. Vel, ettersom dette er det første innlegget siden den gang har jo ikke det gått helt som jeg hadde tenkt. Høstsemesteret ble betydelig mer travelt enn det foregående vårsemesteret hadde vært. Det var på en måte deilig, da hadde man i hvert fall noe å gjøre, og dagene gikk oftere med til å være på skolen. Men det ble jo også travelt.

Høsten gikk altså stort sett med til skole, og særlig de siste ukene før vi skulle levere gruppeeksamener ble det lange dager. Vi hadde selvfølgelig klart å sitte igjen med alt for mye å gjøre de siste ukene, men vi kom oss i mål til slutt. Vi skrev to eksamener i grupper, en i service og tjenester og en i merkevarebygging. I service og tjenester skrev vi om serviceleveransen til Nationaltheatret og i merkevarebygging skrev vi om merkevaren Minde sjokolade. I tillegg hadde vi en individuell hjemmeeksamen og tre skoleeksamener. Jeg kjenner at jeg begynner å bli litt lei av skole og alle disse eksamenene, så det var deilig når det var juleferie.

Bacheloroppgave står for tur

Nå er juleferien over, og vi er allerede ferdig med årets første måned. Tiden går bare utrolig fort, det var jo akkurat jul! Dette semesteret skal vi først og fremst fokusere på å skrive bacheloroppgaven vår. I tillegg til bacheloren skal vi ha to andre fag ved siden av. I faget markedsplanlegging har vi en gruppeeksamen hvor vi skal lage en markedsplan for Opel. Denne er vi allerede i gang med, vi ønsker å komme godt i gang med denne nå slik at vi får bedre tid til bacheloroppgaven senere. Vi har også et eget fag om kvalitative metoder, hvor vi kun skal ha en skoleeksamen i starten av mai.

Bacheloroppgaven skrives også i grupper, og skal levers i starten av juni. Men vi er fortsatt optimister, og håper selvfølgelig at vi skal være ferdig med den verste oppgaveskrivingen enda tidligere. Vi jobber for tiden med prosjektskisse to, som legger grunnlaget for selve oppgaven. Vi skal skrive om merkeutvidelser, og se særlig på merkekonseptets påvirkning på merkeutvidelser. Dette er noe alle på gruppa interesserer seg for, og brikkene for hvordan oppgaven skal bli faller stadig på plass.

Med både en gruppeeksamen og en bacheloroppgave hengende over oss blir det også nå lange dager på skolen. Vi er oftere på skolen nå enn vi noen gang har vært tidligere på høyskolen. Dagene blir også lange, det hører sjeldenhetene til at vi kommer oss hjem før det er kvelden. Ettersom jeg har flyttet hjem til Rygge igjen innebærer dette at jeg tar toget oftere nå enn noen gang tidligere. Jeg hadde nok heller foretrukket å bo i Oslo, men når jeg bare hadde ett år igjen av studiet valgte jeg å bo hjemme. Så får vi se hvor jeg ender opp etter sommeren igjen, akkurat nå er ikke det godt å si.

Hverdagen med Crohns sykdom

Jeg fikk jo beskjed om at jeg hadde Crohns sykdom i fjor sommer. Det var veldig deilig med en gang å bare vite hva det var som plaget meg, for noe var det jo. Menn etter hvert kom også spørsmålene om hvordan fremtiden kom til å bli. Hvordan er det egentlig å leve med en slik sykdom i tarmen? Crohns er jo tross alt en kronisk sykdom som for min del sitter i tarmen. Jeg hadde det jo ikke alltid like bra det siste året frem til jeg fikk vite hva det var. Jeg hadde mye vondt i magen, var oftere på do enn hva som er normalt og jeg hadde gått ned ca. 30 kilo på bare ett år. Det måtte noen legebesøk og en tur på sykehuset før jeg fikk vite det, men det er deilig å ha et svar på hva det er.

Med en gang jeg fikk vite at det var Crohns fikk jeg medisiner som umiddelbart gjorde meg veldig mye bedre. Jeg følte meg med en gang mye lettere, og hadde nesten en følelse av at jeg kunne gå på vannet. Dette var uheldigvis ikke medisiner man kunne gå på over lengre tid, og jeg fikk derfor fort nye medisiner. Med de nye medisinene fulgte også blodprøver. Ofte. Annenhver uke var jeg på sykehuset og tok blodprøver gjennom høsten. Før jeg gikk til legen på starten av sommeren hadde jeg aldri tatt en eneste blodprøve, og nå tok jeg de altså annenhver uke. Det snur fort. Men de nye medisinene fungerte ikke like godt som de første jeg fikk, og sakte men sikkert fikk jeg litt og litt vondt i magen igjen. Senere viste nye undersøkelser at jeg hadde et trangt parti nederst i tynntarmen, og dette skulle opereres bort.

Nye behandlinger

Det skulle ikke ta lang tid før jeg fikk kontrabeskjed, jeg slipper operasjon. I hvert fall enn så lenge. Jeg skulle heller få prøve enda en medisin, og denne gang var det snakk om noe jeg skulle få intravenøst på sykehuset. Så før jul startet jeg opp på en infliksimab-behandling, og har nå tatt tre slike doser. Denne behandlingen funker som bare det. Jeg har ikke lenger vondt i magen, og har fortsatt å gå opp i vekt. Siden sommeren i fjor har jeg nå gått opp litt over 20 kilo igjen, og det ser bare ut til å fortsette. Fremover skal jeg fortsette med infliksimab-behandling hver åttende uke.

   Slik ser det ut når jeg får behandlingen

Ja slik ser det altså ut når jeg får behandling. De første gangene har jeg sittet sånn i tre timer, men fremover skal det kun ta én time hver gang. Jeg får da et stikk når de setter inn nåla jeg før væsken gjennom, men bortsett fra stikker er det ikke noe med dette som er vondt. Det er i grunn ganske behagelig å bare sitte der å slappe av noen timer, behandlingen gjør over hodet ikke vondt.

Behandlingen fungerer altså kjempebra, men er ikke helt uten bivirkninger. Jeg har ikke vært plaget av bivirkninger tidligere, men nå merker jeg det. Det jeg merker mest av alt er at jeg er trøtt og sliten. Jeg er stort sett trøtt hele tiden, og skulle gjerne sovet lenge hver morgen. De lange dagene på skolen hjelper jo ikke akkurat på da, men det går bra. Jeg legger meg tidligere på kvelden enn før, og sover ofte på toget, både til og fra skolen. Jeg har enda ikke sovet meg forbi stasjonen jeg skal av på, så jeg venter fremdeles på at jeg skal våkne opp i Halden på vei hjem en kveld, men satser på at jeg skal klare å våkne også i fremtiden. Men, ser dere meg gjespe i et festlig lag er det ikke fordi det er kjedelig, jeg er bare mer trøtt og sliten enn vanlig.

Vi får se hva fremtiden bringer

Når vi har levert bacheloroppgaven i juni er vi ferdig med studiet vårt. Planen for min del da er at jeg ikke skal gå mer på skole med det første. Jeg er såpass lei av skole nå at jeg ikke orker å gå på noe nytt studie til høsten igjen. Jeg har begynt å se meg om etter jobb, men synes det er vanskelig å finne noe som passer perfekt. Planen er i hvert fall at jeg skal finne meg en jobb etter hvert, så får vi se akkurat hva som skjer. Veien blir til når man går den, jeg har bare pekt ut en hovedretning.

Jeg skal prøve å søke de jobbene jeg føler er riktig nå, samtidig som jeg gjør meg ferdig med skolen. Jeg tror våren blir bra, vi skal kose oss med bacheloroppgaven. Etter hvert blir det også varmere i været, det skal også bli deilig. Vinteren er fin den, men den er også veldig kald. Jeg gleder meg til sommeren. Ferdig med skolen, klar for nye utfordringer. Klar for å begynne å tjene penger. Finne meg et eget sted å bo.

Jeg tror fremtiden blir bra, og jeg gleder meg. Men først kommer dagen i dag. Og i dag har jeg fri, og skal nyte en fridag midt i uka!

 

– Kim-André

16 Shares

2 tanker om “Hei som tiden flyr!

 1. Veldig kjekt med en ny oppdatering nå. 🙂
  Forstår nå at det er en travel tid du er inne i på skolen. 😛
  Kan forstå at du er lei av å skole nå, men du har fader meg stått på disse årene etter så eg har forstått. Kjempe bra. 😀 Håper du finner deg en jobb du kommer til å trives med til høsten. 🙂 Det blir spennende å følge deg videre. 🙂
  Godt å høre at denne behandlingen virker bra, å at vekten din er på vei opp igjen. 😀 Det er et godt tegn det. håper det fortsetter slik. 🙂
  Bivirkninger er der på det meste, men om man reagerer på di eller ikke kommer vel litt an på 😛
  Du merker mest av alt at du er trett å sliten ja, di lange skole dagene hjelper nok ikke på da nei, men der er ikke så mye valg når man er student.. : / Men du står nå på å er en flinke gutt da oppi alt dette. 🙂
  Du sover på toget både til skolen å hjem ja, godt at du ikke har sovet deg forbi den stasjonen du skal av på enda, håper ikke det kommer til å skje i fremtiden heller. 🙂 Kommer nok an på hvor godt du sovner på den stunden tog-turen din tar. 😉 Tror det går greit videre også eg. 🙂
  Du får sove når du har tid å når det passer, hihi… 🙂
  Masse lykke til med alt dette så skal gjøres før sommerferien, du kommer nok i «mål», hehe. 🙂

  1. Det ble litt lenger siden sist oppdatering enn jeg hadde tenkt, men håper ikke det skal bli så lenge til neste gang nå 🙂
   Det er fryktelig deilig når vi først har noen fridager fra skolen, det hjelper veldig på, så da kommer jeg meg gjennom ukene en etter en 🙂
   Livet som student er travelt, men slik er det for alle. Satser på at jeg finner en bra jobb, og at jeg etter hvert kan flytte slik at det ikke blir så lang reisevei hver dag 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *